уторак, 2. април 2019.

И после 20 година


АГРЕСИЈА  НА  СРБИЈУ СЕ ПОНОВО СПРЕМА 

|Жеља НАТО-а да се коначно уништи оно раније започето , што им је покварило планове брзог деловања .Схватили су , мада још увек збуњени , да је највероватније , крива српска Историја , односно они јунаци , који иду радије у смрт , него да им се потомци у будућности стиде ...Сада су решили да прво избришу српску Историју ...
Ипак нису рачунали да ће се у Београду окупити , за почетак , 50. Држава , противница НАТО-а , под називом : МИР И НАПРЕДАК УМЕСТО РАТОВА И СИРОМАШТВА .
Зашто у Београду ? Зашто у Србији ? Говорио је један од руских пријатеља ( генерал -пуковник) , : "Над Србијом је почела Агресија , рат после Другог Светског Рата .Ко је нарушио границе Југославије ? Започео је НАТО а предлог је дошао из Вашингтона .Пре 30 . Година је већ започето другим средствима , и замишљен је грађански рат међу бившим Југословенским државама.У Лондону је био састанак ,(био сам тамо ) и хитно су одлучили да бомбардују Србију. Тако су сатанизовали Србе , и да је један , макар Србин био тамо , они би га линчовали Дотле је то ишло .Широку примену су имале касетне бомбе . Нису успели захваљујући српској борбеној спремности а дошла је до Приштине у помоћ и Русија ...Сада САД хоће да распарча Русију , слично Југославији . Русија ће се спремно супроставити ...
Био је основан Суд у коме су судили јунацима који су се бранили , а није суђено онима и пилотима који су нападали ...Испада да смо криви што нас је Хитлер напао , хоће Историју да преокрену .СРПСКА БРАЋА СУ НАЈМИЛИЈИ НАШИ и нећемо дозволити да им поново нешто учине. Српски народ је срце Русије..." 

 Ове године , тачно на 20-тогодишњицу Агресије над Југославијом , створише се сасвим нови услови , и пошто смо први нападнути , Београд прихвати да буде домаћин и крете :
           МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА  22.-23.Марта 2019.
Главни носиоци , свега замишљеног ,били су :
         1.Београдски Форум  за свет равноправних
          чији је председник Живадин Јовановић ,
          2. Клуб Генерала и Адмирала 
           са председником Миломиром Миладиновићем
           3.СУБНОР Србије 
            председник Душан Чукић 
       и  4. Друштво српских домаћина 
        чији је председник Управног одбора , Миладин Шевралић .

Свечано отварање конференције било је пропраћено музиком наше најстарије српске Химне :" Востани Сербије "...
Са пуно поштовања стајали смо тамо сви , и достојанствени , од наших младих студената до Генерала , Професори ,седих мудрих глава ,новинари и представници осталог дела народа нашег ...Помешани бесмо са гостима , који стигоше са разних страна Планете , јер решисмо да се ујединимо у заједничкој одбрани која је данас како објави наш министар , војни , Александар Вулин  : " НАТО пакт је једна од најмоћнијих војних сила ...Никад није са већом лажи кретала у свету ,велика сила. Нико нема права да убије нашег војника и нашег полицајца који штити Отаџбину ...И изговори још"Србија неће бити чланица НАТО пакта..."
Представници свих 50 држава , међу њима и ми на самом почетку сложисмо се у једном најбитнијем , да смо против свих војних акција ...
Рат у Југославији је НАТО-у отворио врата за даље Агресије ..." НАТО је одлучио да се трансформише у Међународну силу и већи део народа , на Планети може бити доведен у заблуду..."
 Два дана пре отварања овогодишње значајне  Међународне Конференције ,била је промоција књиге коју су издали Генерали и Адмирали уз помоћ државе...Кроз књигу говоре преживели из овог рата 1999. а и сећања иду  на тешке дане страдања и да се не забораве  јунаци који свој  живот положише на олтар Отаџбине  А тек невине жртве наше. Књига је у два дела ,под називом : "Војска Југославије у одбрамбеном рату 1999."Генерал Видоје Пантелић ,( такође учесник у овом рату )рече : " Књига је написана од стране Генерала и Адмирала који су непосредно командовали Војском . Основна њена намена јесте да нам Историју не пишу други, а најмање агресори .Она је нешто као записане речи старих ратника : "ТАКО ЈЕ БИЛО !"
Дан пре конференције , у холу Ратничког Дома беше велика изложба под називом : "Живот под НАТО бомбама " и " Света дужност ,Одбрана отаџбине "....




















Пре него наведем све учеснике на Међународној Конференцији , одлазећи кући , лагано наниже Француском улицом ,сећање на оно вече кад се деси бомбардовање , врати се свом силином ...И нађох у дому моме рукопис у коме записах: -Сећам се било је мало пре 20 часова и био је 24.ти март 99.та .Чекали смо у Београду у некој тужној тишини ...Мислили смо неће се усудити ...А онда су кренуле кукавице ! Грмело је преко неба И сунце се одавно сакрило а ноћ је долазила ...Кад би иначе деловали злотвори него по мраку ? Мрак је покровитељ кукавичлука ! Дању је светлост која може злотворе и да спржи ! Она Светлост што Светиње наше и Крстове обасјава и која је једна од Бранитељки Србије . Она још и сада чини Ореоле око глава Светитељских .Посебно се ове године савила око главе , нашег Благопочившег Патријарха Павла ! Живеће Србија ако ни због чега другог , него да жртве невине буду освећене , да и крв дечија не буде узалудна ...Живеће Србија због деце наше , због хиљада ратника ,који живот не пожалише ни у ранијим страдањима.Васкрснуће Србија !
Нада Вукићевић ( Лукић -Дринска )
 новинар и писац                                   Извештај се наставља ....

У петак 22.Марта 2019.
Тачно у 09 : 00 часова у Дому Ратника у Београду  почела је Међународна Конференција , ( у предходном тексту већ наведено )
У  делу -Поздрави - појавили су се представници Владе Републике Србије 
 Представници Српске православне цркве 
 МОМЧИЛО Вуксановић , Црна Гора , Председник Српског националног вијећа у име Срба из региона .
 МИХАИЛО МИША ГАВРИЛОВИЋ , Велика Британија у име Српске дијаспоре ( РЕКЛА БИХ  СРПСКОГ РАСЕЈАЊА )
 ЕНРИКО ВИЊА у име хуманитарних организација : СОС ЈУГОСЛАВИЈА  и СОС Косово и Метохија ...
  У ДРУГОМ делу програма , који је насловљен као : ГЕОПОЛИТИЧКИ АСПЕКТИ АГРЕСИЈЕ 
говориће  око 10,00 
 1.МОМИР БУЛАТОВИЋ , председник Савезне Владе  СРЈ , у време агресије НАТО 1999 ,сада председник удружења " Слобода ".
 2. Петар Олегович Толстој , Руска федерација , заменик председника Државне Думе РФ.
 3.10.20 МИЛОМИР МИЛАДИНОВИЋ , председник Клуба генерала и адмирала Србије 
 4.10.30 СОКОРО ГОМЕШ , Бразил , председница Светског савеза за мир 
 5.10.40 ДУШАН ЧУКИЋ  Председник  СУБНОР-а Србије
 6. 10.50 ЗОРАН МИЛЕНКОВИЋ , отац пок. Сање Миленковић , ученице Математичке Гимназије у Београду , погинуле 30. маја 1999. на мосту код Варварина , у име породица Жртава 
 7. 10.55 ВИЛИ ВИМЕР , Немачка , порука "Сања", чита Марина Чолић 
 8. 11.00 ТАНАСИС ПАФИЛИС , Генерални секретар Светског савета за мир 
 9. 11.10 МИЛАДИН ШЕВАРЛИЋ , Председник Управног одбора друштва Српских домаћина 
10. 11.20. АНДРЕА КОТАРАЦ , Француски парламент.

 Пре него наставим да уписујем остале учеснике Конференције ,морам да се задржим на неким до сада необјављиваним информацијама , рецимо Михаило Миша  Гавриловић , из Лондона , који је рођен у Београду , а у свој родни град стиже сада у име 4 милиона Срба у Расејању...Рече да су многи од њих далеко од Србије већ више од 50 година и у Лондону су отворили Информативни центар ,али су упорно добијали лажне информације и стално се боре против тога. Године 2003  су као Дијаспора присуствовали у Београду , за одбрану Слободана Милошевића ( Лондон , Париз , Хановер ). Ишли су , тада са паролама : " НЕ ДОЗВОЛИМО АГРЕСОРУ ДА НАМ ПИШЕ ИСТОРИЈУ..." Те пароле чувају и дан данас . 
Енрико Виња из Италије у име Хуманитарних организација СОС рече да су организовали помоћ за многе школе : Дечане , Грачаницу ...Говорио је да треба помоћи Србима и да се занима и даље са људима из ЕНКЛАВА...
Момир Булатовић је говорио , како након 2 деценије на Косову и Метохији није решен проблем  и како је  војска Косова формирала своју базу у Албанији и како су наши припадници граничних јединица показали Велику храброст ...Рекао је још : " Ксавијер Солана је добио дозволу да бомбардује без обзира на све што смо ми учинили ..."
 Генерал Миладиновић , председник Клуба Генерала и Адмирала : " Не наседајте више триковима , сетимо се само наших јунака , наших браниоца ..."
Сви се сложише у једном да НАТО не мирује и даље исписује ЦРНО ПОГЛАВЉЕ СВОЈЕ ИСТОРИЈЕ...И да је једини начин да се државе уједине у што већем броју против ИМПЕРИЈАЛИЗМА ! Представник из Немачке је говорио : " Уништили смо ову земљу ! Немојте никада да заборавите , немојте никада да опростите ..." 
Један од говорника ( не знам тачно из које земље ) говорио је : "Штићење становништва ? Њих не интересују људи ...Стварају се услови за нове ратове посебно на Медитерану...А њихове снаге се гомилају према Русији ...И у области Црног Мора се праве неке нове базе , то се шири приступањем Северне Македоније и Црне Горе , ( што може да угрози Грчку )...Велика сила је заинтересована за Балкан да ту ослабе утицај Русије и Кине...Треба народ да направи ЗАЈЕДНИЧКИ ФРОНТ ПРОТИВ СВЕГА !"...
Речено је још ; " ОВО ШТО СЕ ДАНАС ДОГАЂА ЈЕ НАСТАВАК КРСТАШКИХ РАТОВА "
У бившој Југословенској држави ; Хрватској окупљају се млади , под усташким геслом : " ЗА ДОМ СПРЕМНИ !"А Јасеновац , Српско СТРАТИШТЕ ? Сазнајемо овом приликом ( што сигурно многи нису знали ) да је Тесла изгубио 12 чланова своје породице ...А Тесла је целом свету донео СВЕТЛОСТ !
 НАТО је гађао Мостове , Цивилне објекте ! 
У РТС-у је погинуло 16. људи...Српска популација на К и М је била у ЕНКЛАВАМА , одлазили смо , добровољно међу своје ...Сећам се оне бодљикаве жице , високо се дизала  , и капије су биле од жице ...Ноћу струје није било ...Ону децу назвах АНЂЕЛИМА ...Спавали смо са Њима , радовали су нам се кад смо долазили...И били тужни када смо одлазили ...Најтеже ми је било у Гораждевцу ...Стигли смо у ноћ а била је тамна и црна ...И одједном су се упалиле свеће у два реда око стазе , све до Цркве а сијале су и пред Црквом ...Били смо једном и најјужније од Ибра ...Рекоше нам да није далеко "ЖУТА КУЋА " ...Према извештају Дика Мартија , Србима су ту живима вађени органи и продавани...
Децу су нам убијали ( сваки дан док је трајало бомбардовање , по једно ! 79-торо ) Нико не може објаснити да то није било унапред смишљено ).Користили су осиромашени уранијум ...Последице су катастрофалне ...Најчешће су дијагнозе рака и код мале деце...
Из Руске Федерације Подпредседник Руске Државне Думе Петер Олегович Толстој ,је зборио : " Да ли је могућ мир и напредак или смо осуђени на рат и сиромаштво ? Али још је страшнија некажњивост агресора и стотине хиљада  мирних људи страда : У Сирији , Либији , Србији ...Закључак : Иницијатива мора да потекне из Србије а Русија ће је подржати..."
Руска Федерација -председник Међународне словенске академије наука , Сергеј Бабурин : " Бога су протерали из човекове душе ...Овде нисам гост него пријатељ...Излаз је у Савезу са Русијом ..." 
Венецуела : ДИА НАДЕР ДЕ ЕЛ-АНДРИ  : " Што се тиче Латинске Америке  чувају је целу за себе...Томас Гор је 1786.год.рекао , да САД мора да преузме целу Латинску Америку...Они нас називају њиховим задњим двориштем...Хтели су део по део али сада су као ђаво кренули и мисле да треба као цивилизовани да заузму свог ВАРВАРСКОГ  суседа !  Трамп ради директно , зато добијају Нобелову награду за МИР која је упрљана крвљу...Србији хвала за велику подршку , а ми кажемо :-ПРЕБИЋЕМО НЕЋЕ ПРОЋИ !
На крају из Руске федерације предложено би да се напише Декларација и да иде одмах у Уједињене Нације . " МОРАМО НЕШТО УРАДИТИ А НЕ САМО ГОВОРИТИ...Депутат руске државне Думе, Крим се враћа у Русију после пет година, а 20 година после Агресије на Србију, приступисмо овој декларацији 50 земаља заједно. Грчки адмирали у пензији објавише да су спремни да наставе заједничку борбу. Скоро сваки дан, УН не признају Косово, а ова покрајина је за Србе њихов Јерусалим и ово је део Србије. Они су се сами прогласили "Република Косово", а то је једна марионетска творевина коју су признале неке европске државе. Ратни криминалци могу да прикључе Косово Албанији. У Француској се некад десило да су делови око Лорене били одвојени, али су касније враћени Француској. Тако ће изгледа бити и са Косовом. Било је још говорника, али онда је прочитана Декларација и директно из ратничког дома из Београда отишла за Уједињене Нације.
После ове међународне конференције, осећала сам се пуно боље. Надам се да ће генерали и адмирали преузети на себе чување наше историје и заштитити наше војничко гробље на Зејтилнику, Крфу, Француској, Италији, Чешкој и поставити људе да среде документа још непописаних, па и најновије страдалих на Косову и Метохији и у бившим југословенским Републикама. Тамо нам леже и у необележеним гробовима и вапе да их макар попишемо и достојно сахранимо. Само тако ћемо ми и наши потомци после живети у мирној Србији и поштовање коначно стећи у нашој будућности, а помоћи ће и пријатељи, посебно наша Русија и Елада и наравно све земље праведне које се боре за истину и мир без ратова. 
      
У Београду почетком априла 2019.                                          Нада Л.В.-Дринска

Нема коментара:

Постави коментар