среда, 29. фебруар 2012.

СРЕДА (ДАН НОВИНАРА ВЕТЕРАНА)

            НОВИНАРИ  ВЕТЕРАНИ  ЧЛАНОВИ УНС - а



             Ове Среде 29. Фебруара 2012. године у великој сали  
УНС - а, одржана је комеморација нашој драгој и поштованој колегиници Нади Мијатовић и промоција две књиге, сличне тематике. 
Ову Среду започеше у тишини Надине колеге ветерани и њена родбина и пријатељи. Господин Петар Кнежевић (новинар и књижевник), отвори комеморацију. 
Говорили су о њој као посебној новинарки која је пропутовала око шездесет земаља и писала о културама и животу људи и својим доживљајима док је боравила међу њима.
Оставила је иза себе 35 књига, а један новинар ветеран рече да је смрт није прекинула написала би још неколико књига.
Њен друг из детињства, по струци архитекта, помену, не тако давну,  промоцију Надиних књига и изговори : "Овог тренутка у Вршцу излази у  новинама о Нади Мијатовић текст са насловом "Апсолутна посвећеност профсији". Он рече да се Нада није удавала, није имала децу, зато је њена посвећеност новинарству била максимална... Рече још да размишљајући о Нади и уопште о новинарима дође до закључка да је "Новинарска професија хлеб са седам кора". А подсети нас да сви ми "остављамо неком у аманет оно што смо створили".
           У простору, у сали Удружења новинара Србије остаде нека енергија, како рекоше њене колеге новинари ветерани, коју је само она поседовала, и ја као најмлађи новинар, и по први пут овде зажалих што је нисам раније познавао. Али као утеху, нама младим новинарима остави своја дела у којима изли сву љубав према нашој професији.
                                                   

                       Немања Ковачевић          

Нема коментара:

Постави коментар